El blog del asistido

Lectures i activitats per a gent gran aquest Sant Jordi

Publicado por ASISTED el 22 abril, 2022

Avui celebrem Sant Jordi i, com mana la tradició, des d’ASISTED volem compartir algunes lectures i activitats per a gent gran, per gaudir d’aquesta Diada amb tota la família!

Cada 23 d’abril des de l’any 1456 se celebra aquest sant en honor al patró oficial de Catalunya, encara que no va ser fins al segle XIX quan es va instaurar com a festa patriòtica, cívica i cultural.

Els elements centrals de la celebració són la cultura i l’amor, que es representen amb el llibre i la rosa. Així, les recomanacions literàries són comuns en aquesta jornada i els carrers s’omplen de parades de llibres i roses.

Encara avui es conserva l’essència dels inicis de la celebració de contribuir a donar un impuls a la producció editorial catalana. La transcendència d’aquesta festivitat ha sigut tan gran que la Conferència General de la UNESCO va declarar el 23 d’abril el Dia Mundial del Llibre i dels Drets d’Autor l’any 1995.

A continuació, us compartim algunes de les nostres recomanacions de lectures especials per fer un regal original!

Les nostres recomanacions literàries

La nostra primera recomanació és una novel·la que acaba de ser guardonada amb el premi Òmnium a la millor novel·la de l’any. Junil a les terres dels bàrbars de Joan-Lluís Lluís ha conquerit els lectors setmana rere setmana.

Explica la història de la Junil, una noia adolescent que viu ara fa dos mil anys a prop de la frontera del territori de l’imperi romà. Segueix el viatge dels personatges travessant Europa caminant durant les quatre estacions.

També té relació amb un viatge la història de la nostra segona recomanació, Todos los Ahmad del mundo. Però en aquest cas, conta una travessia molt diferent i que per desgràcia encara avui viu molta gent.

Aquesta ha sigut la nostra elecció de llibre per obsequiar els nostres treballadors en aquest dia tan especial. A més, hem dissenyat un punt de llibre especialment per a ells que hem entregat junt amb unes roses que ens han fet arribar des de la Fundació Portolà.

En tercer lloc, el llibre Supercuidadores, supercuidadoras recull testimonis de les persones que dediquen la seva vida a cuidar a persones grans, dependents o malaltes. El seu contingut és tant variat com interessant, i és que conté anècdotes de 200 cuidadors amb experiències i consells reals.

Finalment, canviem una mica la temàtica per parlar sobre un llibre de poesia. Variacions sobre un tema donat és un llarg poema d’amor que va escriure l’Ana Blandiana quan va morir el seu company de vida. La referent de la literatura romanesa actual diu que aquest és el seu llibre més metafísic que converteix la pèrdua personal en un acte de conquesta sobre la mort.

Guia d’activitats per a gent gran, per passar un Sant Jordi especial!

Un any més els carrers s’omplen de color i podem gaudir d’un preciós passeig per la nostra ciutat.

Un moment perfecte per visitar les parades de roses i de llibres, aprofitar alguna signatura de llibres d’un autor que t’agradi i olorar l’aroma de les roses que omple l’aire. També és una opció visitar exposicións d’art, lectures en directe o entregues de premis dels Jocs Florals.

A continuació, trobaràs l’agenda d’activitats per passar un Sant Jordi amb tota la família allà on siguis!

Nosaltres, et desitgem una feliç Diada!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *